The terrible 2

img_1478

Spaghetti-dag

We hebben een puber in huis. Een peuterpuber. Ze is 20 maanden oud (1 jaar en 7 maand voor diegenen die zich aan het maanden-gedoe ergeren 🙂 ), is 84 cm hoog, heeft 2 staartjes en luistert naar de naam Zoë.

Ze heeft van de één op de andere dag beslist dat ze niet wou wachten tot ze 2 jaar werd, dat het nu wel hoog tijd was om voor het pubergedrag te gaan. Sedert enige tijd zijn haar lievelingswoordjes “NEEN!!!”en “kaka”. Nog het liefst geleverd met de nodige drama. Ja die drama daar kan ze goed mee overweg, ze kan zo een rol in Thuis krijgen.

Eten? NEEN! Drinken? NEEN! Pyjama aan? NEEN! Tanden poetsen? NEEN! Slaapwel!NEEN! en dat is dan nog maar het avondscenario…

Spaghetti hoort plots in de roze kom, blauwe sokken zijn beter dan witte, is het koud dan wil ze sandalen aan, ze vraagt bumba kijken maar bedoelt plop, haar nieuwe schoenen wil ze aan in bed en soep wil ze enkel drinken met een vork. Ik kan je verzekeren dat een “NEE” van mij met niet zoveel enthousiasme wordt onthaald. Trillend lipje, ogen die donker worden en dikke tranen die over haar wangen rollen. Alles mooi synchroon met stampende voetjes en armpjes die heen en weer zwaaien. Soms zoekt ze de grond op of vliegt er speelgoed in het rond, maar dit gebeurt zelden (slechts één keer per dag of zo).

Dus doe ik mijn best, ik probeer te onthouden dat roze, wit en blauw niet hetzelfde is, leer haar P-L-O-P zeggen, maak ik  groene soep ipv rode om vlekken te voorkomen en de sandalen heb ik verstopt. Zo komen we de dag door… tot we de deur uit moeten…dan is het plots KAKA! Alle hens aan dek, jas en muts terug af, vlug op het toilet (potje wil ze niet, dat is voor baby’s ahum) en daar staan we dan 2 min, 5 min, 10 min. “Gedaan?” “NEEN!”.” Komaan, de jongens moeten naar school…”” NEEN!” Daar sta ik dan, kwartier te wachten tot mevrouw klaar is. Nergens geen kaka te bespeuren in het toilet, maar toch fier op zichzelf mag ik haar dan terug aankleden en kunnen we eindelijk vertrekken. Met nog 2 minuten op de klok voor de bel gaat kan ik de auto starten… en dan is het daar plots: “KAKA! KAKA!”  En wat dacht je? Inderdaad…

Dus bij deze…voor de juffen; sorry dat we weer te laat zijn maar ons kleinste begint te puberen…

Babs

img_0706

Advertenties

3 gedachtes over “The terrible 2

  1. Miranda zegt:

    Ooo zo herkenbaar (ofschoon ze nu wat ouder zijn). Waar ik me eigenlijk nog veel meer aan stoorde waren de vragen wat ik dan zowel deed de hele dag. Met zoveel tijd thuis moest ik toch minimaal 1 keer per dag het hele huis schoon kunnen maken, altijd op tijd klaar zijn met eten koken en uiteraard mijn partner met open armen opvangen als hij van een hele dag werken thuis kwam immers zat ik maar thuis….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s