Verrukkelijke nutella-banaan taart

img_2600

Dit receptje kreeg ik van de lieve onthaalmoeder van onze dochter. Ze maakte deze taart met een stel peuters en als zij dit kunnen, moet het mij zeker lukken. Vic en ik gingen de uitdaging aan en toverden in een mum van tijd een taart op tafel om de vingers van af te likken. Kortom een receptje dat voldoet aan al mijn voorwaarden; snel, gemakkelijk, kidsproof en superlekker!

Benodigdheden

  • Taartvorm
  • bakpapier
  • Keramische parels of droge rijst,bonen of erwten voor het blind bakken

Ingrediënten

  • 1 vel voorverpakt bladerdeeg
  • 1 tros bananen (ik had 5 bananen nodig, is een beetje afhankelijk van hun grootte)
  • 250 gr macarpone
  • 180 gr nutella
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • abrikozenconfituur

Werkwijze

We beginnen met de bladerdeeg blind te bakken. En je doet dat zo: Verwarm eerst je oven voor op 200 °C en maak ondertussen het bladerdeeg klaar. Leg het velletje bladerdeeg ( met het bakpapier er nog onder) in je taartvorm. Druk het deeg goed aan,  prik gaatjes in de bodem met een vork en snij het overtollige deeg af over de rand van je taartvorm. Daarna leg je opnieuw een stuk bakpapier op je deeg (neem die groot genoeg) en vul nu op met de parels of bonen. Dit mag nu voor 10 à 15 minuten in de oven tot het deeg gelig en krokant wordt. Haal daarna het bovenste laagje bakpapier er af (alsook de parels) en laat je taartbodem verder goudbruin worden in de oven. Indien je denkt dat de randen zullen aanbranden, leg er wat aluminiumfolie op om dit te voorkomen. 
Laat de versgebakken taartbodem afkoelen en maak ondertussen de ganache: Meng de mascarpone, bruine suiker en Nutella goed. Ik deed het met een keukenrobot, maar met een gewone garde moet het zeker ook lukken. 

Als de taartbodem afgekoeld is kan de taart worden gemaakt: Leg eerst een laag banaan in schijfjes op de bodem, bedek deze met de ganache en schik dan terug schijfjes banaan er bovenop.

En als afwerking strijk je abrikozenconfituur over de bovenste laag bananen (om het instrijken wat makkelijker te maken warmde ik de confituur eventjes op in de microgolfoven).

Nu nog enkel uren ( hoe langer, hoe beter) in de koelkast en kun je samen met je kinderen genieten van een heerlijk vier-uurtje.

Ons oordeel?

Voor mama:

  • niet veel verschillende ingrediënten ✔️
  • Snel klaar ✔️
  • Gemakkelijk recept ✔️
  • Veel chocolade ✔️
  • Geen boeltje in de keuken ✔️

En voor de kroost

  • hulp zonder vlekken ✔️
  • Fruit ✔️
  • Kunnen de de restjes uitlikken terwijl de taart in de koelkast staat ✔️
  • Kunnen nog eens schilderen zonder verf ✔️

Babs

img_0706

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s